• pagetitle pagetitle pagetitle

Scholen

Djembé in de klas

De djembé is ook bij kinderen zeer populair, zowel op de basisschool als in het vervolgonderwijs. Kinderen kunnen een workshop of een serie lessen in het kader van een project volgen. Bij een serie lessen wordt er naar een kleine uitvoering toegewerkt, waarbij een compleet gearrangeerd ritme met een liedje ten gehore kan worden gebracht aan bijvoorbeeld de ouders of de rest van de school. Succes gegarandeerd!

 

Bekijk hieronder het filmpje van djembé in de klas

 

 

Scholen en klassen genieten van djembé les

Vooral basisschool

Fola kan ook op scholen langskomen om te vertellen over djembé muziek en het maken van djembé's. Een klein schoolconcert met twee of meerdere muzikanten is ook mogelijk. Dit kan gecombineerd worden met een Afrikaanse dansles voor de kinderen.

Projecten op de basisschool kunnen gecombineerd worden met het maken van onder andere maskers. Annebeth Elfrink is actief op het vlak van kunst in de klas en kan deze projecten begeleiden. (www.annebethelfrink.nl)

Tevens verzorgt Annebeth in Oost- Nederland de lessen djembé voor BSO

NB De djembé is het meest geschikt voor kinderen vanaf groep 6. De motoriek van jongere kinderen is nog niet voldoende ontwikkeld. Dit wil niet zeggen dat er niets mogelijk is met de djembe, maar dat de workshop of lessen op een andere manier worden aangepakt dan aan de hand van Afrikaanse ritmes.

Deze website gebruikt (technische) cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op onze website.